Support

We helpen u graag verder. Op deze pagina vind u een compleet overzicht met onderwerpen als Verzenden, Track & Trace, Verzekering en Abonnement.

In het nieuws

Heeft u vragen over zaken die zich voordoen in de bijvoorbeeld de transportwereld of een ander onderwerp wat op dit moment ter sprake komt in het nieuws. Kijk dan hier of uw vraag er misschien wel tussen staat.

Corona virus

Het coronavirus houdt ons allemaal in de greep. Voor zover het mogelijk is en verantwoord gebeurd, worden alle pakketten nog steeds verzonden. Voordat u een pakket verzend, controleer eerst of het pakket ontvangen kan worden bij uw gewenste ontvangstadres, zodat u niet voor verassingen komt te staan. Wij van mySendle houden ons aan de richtlijnen en aanwijzingen van het RIVM en de autoriteiten van het desbetreffende land waarnaar u verzend. U kunt ervan uit gaan dat alle pakketten met gebruikelijke leveringstijd verzonden en ontvangen worden. Helaas merken wij dat het nog steeds voorkomt dat leveringen vertraging oplopen waar wij in eerste instantie niet op rekenen. Daarvoor vragen wij uw begrip. Houdt uw pakket in de gaten via ons Track & Trace systeem zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Kan ik nog pakketten versturen?

U kunt pakketten blijven versturen met mySendle. Houdt wel rekening met leveringstijden die kunnen uitlopen. Dit geldt vooral voor internationale zendingen.

Worden mijn pakketten nog opgehaald?

U kunt nog steeds kiezen voor de pickup optie om uw pakketten op de gewenste locatie op te laten halen.

Kan ik mijn pakketten nog afgeven bij een drop-off punt?

U kunt er nog steeds voor kiezen om pakketten bij een drop-off punt af te geven. Neem hiervoor wel de richtlijnen en aanwijzingen van de desbetreffende drop-off locatie in acht.

Kan ik besmet raken door een pakket?

Het RIVM geeft aan dat de kans klein is om door een pakket besmet te raken en daardoor coronavirus op te lopen. U kunt deze kans nog meer verkleinen door regelmatig uw handen te wassen.

mySendle

Wij van mySendle bieden een service aan waarmee u als ondernemer eenvoudig en snel wereldwijd en tegen scherpe tarieven pakketten verstuurt, importeert en exporteert. Lees hieronder meer over mySendle.

Wat doet mySendle?

MySendle is een pakketbezorgingsdienst waarmee u wereldwijd als ondernemer pakketten kan verzenden tegen een scherp tarief. Wij zorgen dat uw pakket wordt opgehaald bij uw gewenste locatie, zorgen dat u labels ontvangt en wij zorgen ervoor dat uw pakket op de gewenste locatie ontvangen wordt.

Hoelang bestaat mySendle?

Sinds begin 2020 kunnen ondernemers gebruik maken van de diensten van mySendle.

Waar is mySendle gevestigd?

MySendle is gevestigd in Andijk. De warehousing doen wij vanuit Rotterdam.

Waarom mySendle?

Als ondernemer stuurt u regelmatig pakketten. Wij van mySendle zorgen voor gemak, lage tarieven, wereldwijde verzending en veel meer om pakketten te kunnen verzenden uit vraag van ondernemers. Wij bieden 3 verschillende abonnementsvormen voor het verzenden va uw pakket. Ga naar Abonnement om te kijken welk abonnement het beste bij u past. Daarnaast bieden wij de ‘mySend Bundel’ optie aan om pakketten te versturen tegen een nóg lager tarief voor bestemmingen waar u vaak naar verstuurt.

Verzenden

Heeft u een vraag over het verzenden van een pakket met mySendle, kijk dan hier of uw vraag er misschien al wel tussen staat.

Mijn pakket is bij ontvangst beschadigd, wat nu?

Mocht uw pakket bij ontvangst beschadigd zijn, dan zullen wij nagaan waar dit gebeurd is. Mocht blijken dat het pakket beschadigd is tijdens het verzendproces, dan is uw pakket daarvoor verzekerd.

Wat als mijn pakket zoek raakt?

Natuurlijk doen wij er alles aan om het zoek raken van een pakket te voorkomen. Toch willen wij hier transparant zijn, het kan gebeuren dat een pakket zoek raakt. Wanneer dit het geval is starten wij een onderzoek in om het pakket te vinden. Mocht blijken dat het pakket niet te vinden is om wat voor reden dan ook, kunt u een claim indienen. Wij nemen deze claim dan in behandeling en zoeken samen met u naar een geschikte oplossing.

Mijn pakketformaat staat er niet tussen.

Het kan voorkomen dat u een pakket wilt verzenden wat niet valt binnen de beschikbare pakketformaten. Mocht dit het geval zijn, neem dan contact op met de klantenservice.

Mijn pakket is te groot, wat nu?

Het kan voorkomen dat u een pakket wilt verzenden wat groter en/of zwaarder is dan de beschikbare pakketformaten. Mocht dit het geval zijn, neem dan contact op met de klantenservice.

Aan welk formaat moet mijn pakket voldoen om verzonden te worden met mySendle?

MySendle hanteert verschillende pakketformaten. Het is van belang dat u het juiste formaat kiest. Doet u dit niet, dan kan het voorkomen dat het pakket op uw kosten wordt teruggestuurd of er kunnen toeslagen worden gerekend om het pakket alsnog te verzenden. Dit wordt vanzelfsprekend met u overlegd. Log in op uw account en ga naar ‘Verzenden’ om alles te lezen over de verschillende pakketformaten.

Hoe boek ik een zending?

Via mySendle boekt u gemakkelijk en snel uw zending. Log in op uw account en navigeer naar ‘Verzenden’. Hier kunt u de verzend- en de ontvangstlocatie en de benodigde gegevens invullen. Binnen enkele stappen ontvangt u van ons een label die u op het pakket bevestigd en inlevert bij een servicepunt. Liever uw zending laten afhalen? Geen probleem. Geef tijdens het boeken van uw zending aan dat u uw pakket wilt laten afhalen. Een vervoerder zal dan op het gegeven tijdstip langs komen om het pakket op te halen.

Kan ik mijn pakket laten afhalen (pickup)?

MySendle biedt u de mogelijkheid om pakketten op te laten halen. U kiest bij de boeking van een zending voor pickup en geeft het gewenste afhaaladres en tijdsvak door. Wij zorgen voor de rest.

Kan ik mijn pakket afgeven (drop-off)

U kunt er voor kiezen om uw pakket(ten) bij een drop-off locatie af te geven. Op basis van uw postcode hebben wij de dichtstbijzijnde servicepunten voor u geselecteerd! U kiest de gewenste drop-off locatie, wij zorgen voor de rest.

Waarom krijg ik een label?

Met dit label kunt u uw pakket eenvoudig verzenden. Plak het op uw pakket en laat het ophalen door een vervoerder of breng het naar een servicepunt.

Als u geen label heeft ontvangen is er iets misgegaan. Controleer het nogmaals in bijvoorbeeld uw spam mailbox. Weet u zeker dat u geen label heeft ontvangen, neem dan contact op met de klantenservice. Wij sturen dan z.s.m. het label naar u op.

Waarom kies ik voor mySendle standaard?

U kiest voor mySendle standaard als u wilt dat het pakket wordt verzonden in een tijdsbestek van enkele dagen, met kans op uitloop naar een week als het gaat om internationale zendingen.

Is het mogelijk om gevarengoederen te verzenden?

Via mySendle is het helaas niet mogelijk om gevarengoederen te verzenden.

Welke documentatie heb ik nodig voor het verzenden via mySendle?

Wanneer u pakketten wilt versturen naar ontvangstlocaties buiten de EU, dan vragen wij u om een handelsfactuur mee te sturen. Bij het boeken krijg u van ons een template handelsfactuur die u kunt invullen waar alle benodigde informatie in kan worden verwerkt. Dit document wordt door de douane gebruikt om de zending in te klaren, en is daarom ook verplicht bij zendingen buiten de EU. Wij zullen deze dan koppelen aan uw zending. Wanneer u pakketten wilt versturen binnen de EU heeft u geen additionele documentatie nodig.

Kan ik mijn pakket volgen?

Elke zending krijgt een unieke Track & Trace code, waarmee u uw zending tijdens het gehele zendingsproces kunt volgen. Voor meer vragen met betrekking tot Track & Trace kunt u de FAQ van Track & Trace bekijken.

Ik heb een zending geboekt, kan ik deze nog wijzigen?

Check voordat u uw zending definitief inboekt altijd of de gegevens juist zijn ingevuld. Wilt u daarna toch nog wat wijzigen? Neem dan contact met ons op via de mail of Whatsapp onderaan deze pagina.

Welke betaalopties zijn er?

Bij mySendle kunt u kiezen uit 2 betaalmogelijkheden. U kunt ervoor kiezen om uw ingeboekte zendingen te betalen per zending of u kunt er voor kiezen om deze middels automatische incasso af te laten schrijven. Ga naar uw persoonlijke profiel om de betaalmethode te kiezen en/of gegevens te wijzigen.

Welke kosten zijn niet inbegrepen in de prijs?

Wij communiceren altijd de kosten exclusief BTW. Daarnaast zijn douane gerelateerde kosten niet verwerkt in de prijs.

Waarom kies ik voor mySendle express?

Als u verzendt met mySendle express, kunt u ervan uitgaan dat uw zending extra snel wordt verzonden en voorrang krijg in het sorteerproces.

Ik heb een zending die naar het buitenland verzonden moet worden, kan dat?

Dat kan zeker! U kunt bij mySendle wereldwijd verzenden. Let wel op met pakketten buiten de EU; hiervoor bent u namelijk verplicht een handelsfactuur toe te voegen zodat de douane pakketten kan inklaren.

Ik heb een zending voor buiten de EU, hoe verder?

Met mySendle kunt u wereldwijd pakketten versturen. Wanneer u pakketten verzendt naar bestemmingen buiten de EU, bent u verplicht een handelsfactuur mee te sturen zodat de douane de pakketten kan inklaren.

Abonnement

MySendle maakt gebruik van een drietal abonnementsvormen. Heeft u een vraag gerelateerd aan de abonnementen van mySendle, kijk dan hier of u uw antwoord kunt vinden.

Hoe sluit ik een abonnement af voor extra korting op mijn zendingen?

Op deze pagina kun je een abonnement afsluiten.

Kan ik het abonnement tussentijds opzeggen?

Dat kan, ga naar uw dashboard om uw abonnement te wijzigen. Let wel op, maakt u gebruik van de mySend bundel dan maakt u met het beëindigen van uw abonnement ook een einde aan uw opgebouwde volume.

mySend Bundel

Via de unieke kortingsgenerator van mySendle; de mySend Bundel, kunt u een bundel samenstellen waarmee u voor nóg goedkopere tarieven kunt verzenden. Bekijk hier de veelgestelde vragen over de mySend Bundel.

faq

Verzekering

Wij van mySendle willen u de zekerheid bieden die u als ondernemer verdient. Daarom zijn de pakketten die verzonden worden met mySendle standaard verzekerd. Vragen over de mySendle verzekering? Vind hier uw antwoord!

Is mijn zending verzekerd?

Wij van mySendle vinden het belangrijk dat u als ondernemer zorgeloos kunt verzenden. Daarom zijn alle pakketten standaard verzekerd tot € 1000,-.

Verzekeringsvoorwaarden mySendle 2020

Track & Trace

Uiteraard wilt u uw pakket kunnen volgen, daarom krijgt elke zending die met mySendle verzonden wordt een unieke Track & Trace code. Vragen over uw Track & Trace? Kijk hier of uw vraag misschien al eerder gesteld is.

Wat als ik tijdens het transport vragen heb?

U kunt ons bereiken via mail of Whatsapp onderaan deze pagina. Wilt u weten waar uw pakket zich bevindt? Gebruik dan uw unieke Track & Trace code om uw pakket te volgen.

Waar is mijn pakket?

Uw zending is eenvoudig te volgen via de unieke Track & Trace code die u van ons heeft ontvangen toen u uw zending boekte. Daarnaast kunt u in uw persoonlijke dashboard uw zendingen bekijken.

Financieel

Wij snappen dat u als ondernemer inzicht wilt in alles omtrent kosten, facturen en andere zaken die te maken hebben met uw financiën. Heeft u hier vragen over? Kijk dan of uw vraag hier misschien wel tussen staat.

Wat kost het versturen van een pakket?

De kosten voor het verzenden van een pakket hangt af van het door u gekozen abonnement. Daarnaast kunt u door gebruik te maken van de mySend Bundel voor nóg lagere tarieven pakketten versturen. Gebruik onze prijsbereken tool om uw tarief per pakket te berekenen.

Hoe dien ik een dispuut in op een factuur?

Zit er een fout in de factuur? Neem dan contact met ons op.

Heeft u vragen over de factuur?

Het mySendle serviceteam staat voor je klaar via de chat, of laat een terugbel verzoek achter.

Whatsapp met mySendle

Heb je een vraag over het verzenden van jouw pakket? Stuur ons een Whatsapp bericht en kom snel met ons in contact.

Whatsapp met mySendle