mysendle

Laatst bijgewerkt: July 14, 2020

mysendle

Laatst bijgewerkt: July 14, 2020

API koppeling

Vanuit verschillende hoeken wordt u verteld dat API koppelingen zo belangrijk zijn in de hedendaagse digitale wereld. Maar wat is een API koppeling? Wat doet een API koppeling? Hoe kan ik mijn webshop met een API key koppelen aan andere softwaresystemen die ik gebruik? Door het lezen van dit artikel wordt antwoord gegeven op deze vragen.

Wat is een API koppeling?

De afkorting API staat voor Application Programming Interface. Een API koppeling zorgt voor een koppeling van onafhankelijke softwaresystemen en zorgt dat deze systemen met elkaar kunnen communiceren en gegevens kunnen uitwisselen. Het vergt veel tijd om een API koppeling te maken, maar als die er eenmaal ligt, scheelt het hartstikke veel tijd. U hoeft namelijk niet meer data uit het ene systeem over te typen in het andere systeem.

API en mySendle

Daarom is het gebruik van een API koppeling wanneer u pakketten verzend met mySendle buitengewoon nuttig. U kunt uw systeem koppelen aan ons systeem aan de hand van een API key om gegevens uit te wisselen. U kunt uw website (laten) integreren met ons systeem om het wereldwijd verzenden van pakketten wel heel eenvoudig te maken en bijvoorbeeld track & trace codes, labels en andere data binnen te halen via uw API key.

Bekijk onze API documentatie om te weten te komen hoe u daadwerkelijk de API koppeling tot stand kunt brengen. Start vandaag nog met het maken van een geautomatiseerd proces van productbestelling op uw webshop tot en met het printen van het label voor uw te verzenden pakket.

Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen, ga dan naar onze support pagina.

Ontdek de abonnementen van mySendle

Meer informatie