mysendle

Laatst bijgewerkt:

mysendle

Laatst bijgewerkt:

Checklist voor pakketten versturen naar het buitenland

Wil jij pakketten gaan versturen naar het buitenland? Let er dan op dat er een aantal extra regels van toepassing zijn waar jij rekening mee dient te houden om jouw zending te versturen en af te leveren op de plaats van de bestemming.

1. Binnen of buiten de Europese Unie?

Ga je een pakket versturen binnen de Europese Unie, dan kun je dit in de meeste gevallen gewoon inboeken zoals je dit ook doet voor je pakketten binnen Nederland. Ga je een pakket versturen buiten de Europese Unie? Houdt er dan rekening mee dat er invoeringskosten betaald dienen te worden en dat er extra documentatie meegestuurd moet worden om jouw zending uit- en in te klaren.

2. Denk aan het label

Het is voor pakketten naar het buitenland belangrijk om het label zichtbaar en met de juiste informatie op het pakket te plakken. Adressen kunnen in het buitenland namelijk net iets anders zijn vermeld en denk er dus aan dit goed te controleren!

3. Je pakket verpakken

Een pakket dient áltijd op een juiste manier verpakt te worden, maar dit is des te belangrijker voor zendingen die internationaal verstuurd worden. Het pakket is simpelweg langer onderweg, gaat door meer handen en over meer sorteerbanden. Dit zijn allemaal momenten waarop er zich beschadigingen aan een pakket kunnen voordoen. Zorg dus voor de juiste verpakkingswijze van jouw pakketten die internationaal verstuurd worden. Denk hierbij aan stevig verpakkingsmateriaal, opvulmateriaal om de inhoud te beschermen en tape met een sterke lijmlaag.

4. Houd rekening met langere transittijden

Pakketten die internationaal verstuurd worden hebben logischerwijs een langere transittijd om aan te komen op de plaats van bestemming. Daarnaast gaan pakketten die naar bestemmingen buiten de Europese Unie verstuurd worden langs de douane die inklaringstijd nodig heeft om het pakket te controleren, in te klaren en door te voeren.

5. Houd je aan douaneformaliteiten

Bij het internationaal versturen van een pakket binnen de Europese Unie geldt vrij verkeer van goederen en dat biedt gunstige handelsvoorwaarden als het gaat om transittijden, verzendtarieven en douaneformaliteiten. Maar voor het verzenden van pakketten buiten de Europese Unie kun je helaas geen gebruik maken van deze gunstige handelsvoorwaarden. Je krijgt te maken met douaneformaliteiten en je dient de juiste documentatie en handelsfacturen (ook wel commercial invoice genoemd) voor jouw pakket aan te leveren.

MySendle maakt het graag eenvoudig voor jou om pakketten naar het buitenland te versturen. Tijdens het inboeken van jouw internationale zending krijg je de optie om een commercial invoice aan te maken. Vul de informatie naar juistheid in, boek je zending en wij zorgen dat de commercial invoice wordt toegevoegd aan je pakket en dus snel en correct door de douane wordt ingeklaard.

Vragen?

Vragen over het internationaal versturen van jouw pakketten? Neem dan contact op met het mySendle supportteam

Of maak direct een account aan en verstuur direct je pakket!